Urolon voor Vrouwen

Ben je een vrouw en verlies je soms onbedoeld urine? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het doel van onze website is om je te informeren over jouw type urine-incontinentie, om je aan te moedigen om hulp te zoeken en om je meer te vertellen over Urolon, ons biologische resorbeerbaar urethrale implantaat, ontworpen voor de behandeling van stress-urine-incontinentie bij vrouwen (SUI).

Ons doel is om je in staat te stellen een weloverwogen keuze te maken (samen met jouw arts) voor een behandeloptie die bij je past.

We willen allemaal een sterke bekkenbodem en geen lekkages! Elaine Miller is een expert op het gebied van bekkenbodemfysiotherapie; een must voor iedereen, maar sommigen van ons hebben wat meer hulp nodig. Dankzij Urolon is die hulp nu mogelijk en voor jou beschikbaar!

Bekijk de video en lees deze website voor meer informatie over hoe Urolon je kan helpen! Onderaan deze website kun je ook de folder downloaden met meer informatie.

Urine-incontinentie (UI) is het onbedoeld en per ongeluk verlies van urine. UI is een veel voorkomende, maar grotendeels onuitgesproken aandoening. Het kan al op relatief jong volwassen leeftijd ontstaan en komt meer dan twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen.

Incontinentie is een aandoening die grotendeels over het hoofd wordt gezien en onvoldoende wordt behandeld. Volgens de National Association for Incontinence in de VS worden elk jaar bijna 37 miljoen mensen getroffen door incontinentie (die varieert van problemen met de blaas tot darmlekkage). Helaas zoekt slechts een fractie van hen hulp. Schaamte en een stigma weerhouden velen ervan om contact op te nemen. Anderen zoeken hulp, maar proberen misschien maar een of twee behandelingsopties voordat ze het opgeven. En er is een andere groep patiënten die wel met hun arts praat, maar helaas niet de juiste zorg krijgt vanwege een gebrek aan kennis over de opties over incontinentiebehandeling of niet doorstuurt naar een urologisch of urogynaecologisch specialist.

Maar ondanks de terughoudendheid om erover te praten of hoe het te behandelen is, is incontinentie iets waar we ons absoluut zorgen over moeten maken voor de toekomst.

Geschat wordt dat (in de VS) vanaf 2050 bijna 60 miljoen vrouwen ten minste één bekkenbodemaandoening zullen hebben waarvan 41,3 miljoen urine-incontinentie!

Verschillende soorten urine-incontinentie

Er zijn verschillende soorten urine-incontinentie, oorzaken en behandelingen. De meest voorkomende soorten zijn stress- (of inspanning), aandrang- (of urge) en gemengde incontinentie. AQLANE Medical™ richt zich op een oplossing voor stressincontinentie (SUI) door gebruik te maken van het biologisch resorbeerbare (oplosbaar) urethrale implantaat Urolon.

Hieronder vind je een weergave van de meest voorkomende soorten urine-incontinentie bij vrouwen. SUI is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij vrouwen.

Veel voorkomende soorten urine-incontinentie-Urolon

Bron: Davila GW, Neimark M: The overactive bladder: prevalence and effects on quality of life. Clin Obstet Gynecol 45:173–181, 2002.

Download de folder van Urolon